onsdag 29 februari 2012

Fast å andra sidan...

....det gör kanske inget att jag inte har kunnandet. Det räcker tydligen att ha verktygen.



Ah. Fan. Jag har ju inte verktygen heller.

tisdag 28 februari 2012

Nästa gång köper jag färdigmonterat

Det är mer än två månader sedan min rumskamrat flyttade ut och då jag inte planerat att plocka in en ny har jag äntligen fått tummarna ur och börjat köpa nya möbler att fylla det tomrum som lämnats. Så häromdagen var jag alltså ute och värvade ett nytt soffbord och ett skrivbord.

Nu skulle man kanske tro att möblerna står prydliga och fina i lägenheten? Nah, inte precis.

Så här långt har jag kommit efter två timmar:

Jag vill ursäkta mig med att jag inte är världens mest praktiska/tekniska person och därför heller inte äger några vad heter det.... verktyg. Så när jag läste instruktionerna och insåg att jag behövde en vad heter det... skruvmejsel .. så fick jag vackert låna en av en kompis. Men skruvmejseln var för liten och mitt tålamod för kort, så jag har alltså inte kommit längre. Blir att tjacka en monstergigantisk skruvmejsel av nån eller låna en sån dära elektisk maskin som borrar...

Eller att övertala Andreas på vår man night i morgon att han snickrar ihop skiten mot en furstlig betalning i form av öl och tacos.

lördag 11 februari 2012

Sören Does Skåne 2012

Ett ständigt (nåja) återkommande inslag i bloggen är Skånetrippen, ni vet det där projektet som startade för några år sedan när jag insåg att jag bott nästan hela mitt liv i Skåne utan egentligen att ha sett länet. Så jag började åka runt i landskapet, dokumentera vad jag såg och vad jag kände för att sedan sammanställa det i ett inlägg här. Hittills har vi betat av ett 20-tal orter och städer, och fler ska det bli i 2012. Fast med ett lite annorlunda upplägg.

När jag åker runt i Skåne i år ska jag fokusera mer på människorna och historierna än platserna. Min tanke är att prata med mer folk i orterna jag besöker och försöka få loss något guldkorn om varje ställe, så att man kommer ihåg exempelvis Bårslöv för mer än det faktum att det ligger utanför Helsingborg.

Jag har ett par avklarade roadtripps från 2011 som jag ännu inte förevigat i bloggen - bland annat Burlöv och Åkarp, yeah! - och sedan gör vi Skåne new school.

Som vanligt är det bara att haka på om suget finnes.

--------

SKÅNETRIPPEN


Städer och tätorter med mer än 1000 invånare:

Anderslöv, Asmundtorp, Bara, Billeberga, Billesholm, Bjuv, Bjärnum, Bjärred, Blentarp, Broby, Bromölla, Bunkeflostrand, Bårslöv, Båstad, Dalby, Degeberga, Ekeby, Eslöv, Falsterbo, Fjälkinge, Furulund, Förslöv, Gantofta, Genarp, Gislövs läge, Glimåkra, Glumslöv, Gärsnäs, Hammar, Hanaskog, Helsingborg, Hittarp, Hjärup, Hofterup, Hyllinge, Häljarp, Hässleholm, Hästveda, Höganäs, Hököpinge, Höllviken, Hörby, Höör, Jonstorp, Kivik, Klippan, Klågerup, Knislinge, Kristianstad, Kvidinge, Kågeröd, Kävlinge, Köpingebro, Landskrona, Ljungbyhed, Ljunghusen, Lomma, Löberöd, Lönsboda, Löddeköpinge, Ludvigsborg, Lund, Malmö, Marieholm, Munka-Ljungby, Mörarp, Norra Åsum, Näsum, Osby, Oxie, Perstorp, Påarp, Rydsgård, Sibbhult, Simrishamn, Sjöbo, Sjörröd, Skegrie, Skillinge, Skivarp, Skanör, Skurup, Smygehamn, Staffanstorp, Stehag, Strövelstorp, Stångby, Svedala, Svalöv, Sätofta, Södra Klagshamn, Södra Sandby, Sösdala, Teckomatorp, Tollarp, Tomelilla, Torekov, Tormestorp, Trelleborg, Tygelsjö, Tyringe, Veberöd, Vellinge, Viken, Vinslöv, Vittsjö, Ystad, Åhus, Åkarp, Åstorp, Ängelholm, Ödåkra, Önnestad, Örkelljunga.

Öar:

Hallands Väderö, Ven, Ivö.

Nationalparker:

Dalby Söderskog, Stenshuvud, Söderåsen.

Sjöar:
Finjasjön, Hammarsjön, Immeln, Ivösjön, Oppmannasjön, Vombsjön, V Ringsjön, Ö Ringsjön.

tisdag 7 februari 2012

Att Blogga Eller Inte Blogga

Jag måste erkänna att jag befinner mig i en riktig bloggkris. Av många olika anledningar.

Jag har svårt att hitta inspiration att uppdatera bloggen. Inte för att jag inte har något att skriva, jag har massor av åsikter och tankar och det händer allt som oftast något i mitt liv. Men för att jag inte vet hur jag ska göra det och med vilken stil. Ska jag vara skämtsam, ska jag vara allvarlig? Kan man vara både och i samma blogg? Och är det ens nån som läser vad jag skriver? Jag tillhör inte den kategorin av folk som skriver enbart för att skriva av sig och som skiter i om folk läser det eller inte.

Jag skriver främst för att underhålla och engagera människor och då blir det ett problem när man inte känner att man har den förmågan längre.