söndag 7 oktober 2012

Katten goes Ice Truck Killer

För första gången på fem år har katten i familjehemmet gjort sig en fångst utanför matskålen. Och han var inte sen att skryta med det heller, kattjäveln. Men vi snackar ingen äcklig sork eller mullvad. Nej, av alla djur i kretsloppet skulle katten absolut gå och fånga den sötaste ekorren i byn.

Och inte nog med det. Hela världen skulle också se hur duktig han var, så han placerade den lilla tofsnissen strategiskt utanför dörren, helt omöjlig att missa när jag skulle iväg på hyss i ottan. Där låg den för alla att se, ungefär som de nyaste skorna eller den där klänningen Kjellström köpte i veckan...


 
Jag tänkte inte mer på det förrän jag kom tillbaka senare på eftermiddagen och undrade om morsan slängt ekorren i komposten eller begravt den i soporna. Nej, sa brorsan, katten hade käkat upp den.

Fast inte hela förstås. Likt Ice Truck Killern i Dexter hade katten noggrant och närmast till estetisk perfektion lagt ut kvarlevorna som en varning till andra söta ekorrar att "här är det jag som regerar....när jag orkar". Resten hade han vänligheten att själv transportera från gräsmattan och omformatera till kattlådan.


Ni får själv gissa vilken bild som är före och vilken som är efter.

1 kommentar: