lördag 2 april 2011

Sportig mat, någon?

För ett par veckor var vi ett gäng som snackade ihop oss på en inflyttningsfest, vi skulle bilda en matklubb. Det är trots allt lite roligare att laga mat i sällskap än ensam, och tji fick dom som trodde att det enbart var fyllesnack (lite var det) för i onsdags var det premiär för nya matklubben med Jenny, Therese, Johan och undertecknad som historiska deltagare.

Givetvis blev det succé. Visserligen följde vi receptet på mangomousse slaviskt, och trots viss skepsis angående användandet av gelatinblad och trots att Therese stod för en mangoskalpering utan dess like och matklubbens första snitt i fingret lyckades vi överleva processen, mätta och belåtna.

Att tjejerna sedan vann den efterföljande frågesporten om Asien (det var Thai-tema på maten) glömmer vi. Vilken frågesport?

Nästa onsdag är temat Sport, eftersom vi tänkte dinera samtidigt som vi ser stolta Tottenham skoja bort ett visst ängagäng från Madrid i Champions League.

Vi behöver lite inspiration här, vilken sorts mat kan man relatera till sport? Kom gärna med förslag - bästa tipset får en gästinbjudan på onsdag.

Om ni vill tolka det som ett löfte eller ett hot - det får ni själv bestämma.

1 kommentar:

  1. Varmkorv brukar vara populärt på bandy och hockey! Champagne och jordgubbar på Wimbledon. Kanske bättre att inspireras av matkulturen i amerikansk baseball?

    SvaraRadera