torsdag 26 april 2012

En helt vanlig tråkig torsdag

Jag har inget klassiskt knegarjobb, ni vet 40 timmar i veckan och fem timmar om dagen. Det har jag bara varit några få månader när jag slet i Citytunneln och jag var helt förstörd efter varje arbetsdag. Som det ser ut och har sett ut det senaste halvåret så står agendan på frilansjobb på tidningen som suppleras av fem timmars gymnasieundervisning i danska varje vecka.

Så dagtid är jag allt som oftast ledig. I dag är en av de dagarna. Men det betyder inte att jag är sysslolös, oh nej. Det här är vad som står på agendan denna torsdag.

- Tvätta kläder
- Storstäda lägenheten med dammsugning, golvtork och hela faleruttan. Min gode amigo Gonzalo kommer på besök i morgon och ska stanna en liten vecka så lägenheten lär se ut som ett spanskt inbördeskrig när han åker hem igen, men jag gillar tanken om att den faktiskt har varit ren i uppemot ett dygn.
- Boka in två middagar på restauranger.
- Planera Köpenhamnsresa nästa vecka för mina gymnasiekids.
- Planera svensexa.
- Träna en timme.
- Handla
- Frilansa i kväll, det spelas nämligen division 4-fotboll i sydöst.
- Gå på lektion på högskolan. Jag och Biffen pluggar en briljant kurs som heter "Fotbollens Historia" på Malmö Högskola. Dagens tema: Rivalitet.
- Se Gefle-AIK, eller i alla fall delar av matchen.
- Beklaga mig i en blogg över allt jag ska göra i dag.
Jag tippar att jag fixar sex eller max sju punkter. Jag är ju trots allt ledig i morgon, så då kan jag greja resten - eller göra en ny lista då.

Inför ESC - älska, hata eller skita fullständigt i det

Om nästan exakt en månad är det final i Eurovision Song Contest, en musiktävling som man antingen älskar eller hatar eller skiter fullständigt blankt i.

Jag är lite av alla delar. Jag tycker det är ganska underbart med alla de olika genrerna, smakerna och länderna som deltar, men samtidigt tycker jag att det är förbannat mycket skitmusik emellan de små guldkornen. Och den svenska Melodifestivalen har jag inte sett många minuter av - den är totalt intetsägande.

Men Eurovision. Jag har följt spektaklet slaviskt sedan mitten av 90-talet. Kan min historia på gott och ont, och har med tiden utvecklat en sådan expertis och intresse att min gode vän Christian och jag gjorde en hel webbshow i fjor om 2011 års bidrag. Det var nog mer uppskattat av oss själva än det knappt tresiffriga antalet tittare vi lockade, men vi hade i alla fall kul och drack en god portion alkohol.

Jag vill också minnas att jag inte hade många rätt i mitt förhandstips då, och att vinnarlandet Azerbajdzjan totalslaktades av mig ("årets kalkon på scen") men att vår gäst i programmet, den annars så ovetande Martin hade rätt i sin profetia, vilket svider mer i själen och stoltheten än det faktum att jag tippade fel.

Nåväl, vi ska som sagt ta oss an landet som är inklämt mellan änglastaterna Ryssland och Iran samt ytterligare 41 mer eller mindre europeiska länder. Två semifinaler ska avhandlas där tio bidrag går vidare från varje deltävling för att göra upp med värdlandet samt Italien, Storbritannien, Tyskland, Spanien och Frankrike som vanan trogen glider in VIP-vägen för att de pumpar in mest stålar i kalaset.

För övrigt blir det här första året sedan 1994 som jag missar den allsmäktiga finalen. Lördag den 26 maj är jag nämligen och kollar på fotbollslandskampen mellan Danmark och Brasilien.

Men det hindrar mig förstås inte från att tippa. Jag kommer att gå igenom varje bidrag i ett separat inlägg för att sedan sammanfatta inför varje deltävling och sedermera även finalen. Är man biten så är man.

Först ut i semifinal 1 och nästa inlägg - Montenegro!

onsdag 25 april 2012

Manlig morgontanke

Det är när du vaknar klockan halv sex och tar en kopp morgonkaffe med mjölk och socker medan du sitter och tittar på ett purfärskt avsnitt av "Glee" där dom har Whitney-tema och du sjunger med i "I Wanna Dance With Somebody" som du undrar om någon av det motsatta könet någonsin kommer att älska dig och om denna meningen är nytt personligt rekord i antal ord i rad utan punkter och kommatecken.

söndag 22 april 2012

En kan vi räkna bort...

Efter att ha granskat samtliga årets bidrag i Eurovision kan jag med gott samvete vräka ur mig att tävlingen aldrig varit så kass tidigare. Men det betyder kanske att det garanteras underhållning?

I morgon kommer min första införrapport men tills dess låter jag meddela att jag inte tror att Ryssland vinner.

tisdag 17 april 2012

Plats på scen för schlager-Sören

Varningen är härmed utfärdad. Det är medio april och ni vet vad det är för tid.

Det är eurovision-tid.

Första inlägget kommer snart - för snart smäller det i Azer...ja.

fredag 13 april 2012

Cry Me The River

Kunde knappt sova i natt.

Det gjorde i och för sig ingenting, för då kunde jag passa på att sitta uppe och kolla på amerikanskt hockeyslutspel med gott samvete, men omständigheterna kunde varit annorlunda.

För ungefär klockan 2.30 börjar jag höra värsta keyboardliret från en av lägenheterna intill. Jag kunde inte riktigt höra om det var vänster, höger, upp, ner, men killen lirade inget vidare men tog igen det med värsta inlevelsen. Och när pianot emellanåt tystnade hörde jag gråt, ni vet av den där massiva, hulkande graden.

Än värre skulle det bli. Framåt tre eskalerade det och då kom tidernas snyftare. Killen bölar sig fram genom "The River" med Bette Midler och jag visste inte alls hur jag skulle reagera. Ingen ton satt rätt, varken liret eller sången. Men inlevelsen var världsklass.

Han måste ju ha blivit dumpad, och det måste vara ganska färskt. Och hur mycket jag än tycker synd om honom så kan jag inte låta bli att imponeras över hans sätt att ta det på. Eller inte ta det på, beroende hur man ser det. Jag har själv varit i samma situation men valde det tråkiga sättet att deppa, det vill säga sitta och stirra in i en vägg i 22 timmar. Men han tar hjärtesorgen till en helt ny nivå.

Men hur roligt det än var att lyssna på så hoppas jag verkligen han hittar någon ny snart. Och det borde inte vara så svårt. Killen har ju uppenbarligen känslor.

lördag 7 april 2012

Bästa inlägget någonsin

Det är när jag själv känner bloggtorkans bastanta grepp som det är en fröjd att läsa andras bloggar. Speciellt Sannes - hon har verkligen prickat rätt denna gången!

http://missregiina.blogspot.se/2012/04/dagens-bukett-soren.html